Доживотна присъда за „Covid убийство“ в Германия

13:20, 13 сеп 22 25 2459 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съд Германия постанови днес доживотна присъда за 50-годишен мъж за убийството на касиер в бензиностанция, който му направил забележка, че не носи маска, предаде Ройтерс.

Стрелбата в западния град Идар-Оберщайн заради пандемичните ограничения шокира германците на фона на опасения за насилие от страна на отричащите Covid-19, припомня агенцията.

Съдът е намерил обвиняемия Марио Н. за виновен в убийство и е постановил присъда доживотен затвор, съобщиха местни медии. Той е признал за убийството на 20-годишния служител на бензиностанция. Прокурорът заяви, че касиерът е поискал мъжът да се съобрази с правилата и да сложи маска, докато си купувал бира.

Марио Н. първоначално отказал и напуснал мястото, но след това се върнал с маска, която свалил, а след това прострелял младежа в главата. След това се предал на полицията и заявил, че коронавирусните ограничения го стресирали, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама