Изпращат още военни, техника и вода в Карловско

11:08, 14 сеп 22 / Политика 25 1862 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българите в пострадалите села в Карловско имат нужда от хора, които да им помогнат, за да продължат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини и на населени места продължаваме с повече хора и техника дейностите по разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина. Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на редовното заседание на кабинета.

Властите си противоречат има ли незаконна сеч в Карловско

Утре в почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. В петък служители от областната и общинската администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете. В почивните дни пак ще се присъединят и много доброволци от цялата страна. Отново изразявам благодарността си към всеки българин, който от 2 септември насам живее с мъката на хората в Карловско и е солидарен с тях не само на думи, но и с действията си“, категоричен бе Донев.

„Всяко усилие за изправяне след преживяното бедствие е крачка към завръщане на нормалността. Електрозахранването в домовете на хората вече е възстановено, работи се отново да има и улично осветление в пострадалите села. До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възстановени напълно и почистени“, посочи премиерът, цитиран от правителствената пресслужба. 

Правителството днес ще отпусне и допълнително 200 000 л вода от държавния резерв за пострадалите села в Карловско. Убеден съм, че ще се справим всички заедно“, подчерта министър-председателят.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама