Шефът на пожарната Николай Николов се пенсионира

16:05, 14 сеп 22 25 3471 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Николов ще напусне системата на МВР в заслужен отдих. Пенсионирането му е поради достигането на пределната възраст за работа във вътрешното ведомство - 60 години, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който присъства на церемония по случай професионалния празник на пожарникарите.

Тя се провежда в ГДБЗН на столичната улица „Пиротска“, където бе отслужен водосвет и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители.

В края на ноември комисар Николов ще навърши 60 години, което е пределната възраст за работа в МВР. Той е начело на дирекцията от 2006 година, пише Dir.bg.

По стълбичката на йерархията в системата

Главен комисар Николай Николов е роден на 25 ноември 1962 г. в Перник. Средното си образование завършва в IV гимназия в родния си град през 1980 г. Редовната си военна служба отбива в поделение 72220 - МВР като пожарникар. В Министерството на вътрешните работи постъпва през 1982 г. на длъжност „Пожарникар“ в ОПС СКМ „Ленин“, към РПС-Перник.

Последователно преминава през всички нива на йерархията в системата. През 1991 г. завършва висшето си образование във ВИПОНД-МВР, факултет „ПО“ и е назначен на длъжност „Инспектор“ в ОПС към Общински народен съвет - Перник.

Заема последователно следните длъжности: Началник на група МвПО при РСПО-Радомир; Началник на група „Пожарогасене“ в служба „ПАБ“ към РДВР-Перник; Началник на служба „ПАБ“ към РДВР-Перник; Зам.-директор на Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност“ -МВР.

През 1984 г. е обявен за „Майстор на спорта“ по Пожароприложен спорт, а през 1999 г. му е присвоена класна специалност „Майстор“, след успешно положен изпит за „Ръководител на пожарогасенето и на аварийно-спасителните действия“.

Награждаван е неколкократно с „Обявяване на благодарност“ от Министъра на вътрешните работи за висок професионализъм и съществен конкретен принос при изпълнение на служебните си задължения. Награден с почетен знак на МВР - III и ІІ степен. Президент е на националния комитет на КТИФ (Международна асоциация на пожарните и спасителни служби) за България. Зам. председател е на Българската федерация по пожароприложен спорт.

С указ на Президента на Република България от 29 август 2006 година е назначен на длъжност директор на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и му е присъдена категория „А“ - главен комисар.

Със заповед на министъра на вътрешните работи рег.№ К-14655 от 30.12.2010г. е назначен на длъжност директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 17:50, 14 сеп 22

Комисар Николов е един достоен българин, голям професионалист. Изпълняваше службата с чест и доблест.

2 Cardemepe 10:34, 24 мар 23

abana rabeprazole sodium and aceclofenac capsules uses in hindi The Senate advanced a Medicaid expansion plan that would have provided coverage to an additional 1 million Floridians lasix prescription

3 mavyBully 12:32, 11 фев 24

buy generic cialis I doubt it s the Tamoxifen yet, but there is a relationship between breast and endometrial cancers regardless

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама