Впечатляващо откриване на учебната година в столично училище

14:07, 15 сеп 22 25 2335 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ансамбъл „Чинари”, хор „Ваня Монева” и Оркестъра за народна музика на Българското национално радио откриха учебната година в столичното основно училище „Цар Симеон Велики“ и бяха само част от изненадите за ученици, учители, родители и гости по време на грандиозното откриване на учебната година.

За пореден път екипът на училището в с. Иваняне, район Банкя, заложи на нетрадиционна програма в един от най-тържествените дни през започващата днес учебна година.

„За нас е важно този ден да остане в спомените на нашите ученици и особено на първокласниците, които за първи път пристъпват училищния праг. Затова се стремим всяка година да създаваме неповторим празник, за който дълго да си спомнят“, сподели управителят на училището д-р Росица Врабевска.

Специални гости на първия учебен ден в столичното школо бяха представители на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Варна, които издигнаха тържествено българския флаг и поднесоха венци на единствения паметник на Цар Симеон Велики в столицата, който се намира в двора на училището.

Почетният караул на паметника и българското знаме пък бе осигурен от Национално дружество „Традиция“, които бяха облечени с униформи от Първата световна война.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама