Гори небостъргач в Китай

12:29, 16 сеп 22 / Свят 25 2407 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Голям пожар избухна в небостъргач в централния китайски град Чанша, съобщиха държавните медии, като добавиха, че броят на жертвите „засега е неизвестен“. Чанша е град в централноюжен Китай, център на провинция Хунан.

От мястото излиза гъст дим, а няколко десетки етажа горят мощно“, съобщи държавната телевизия CCTV. „Пожарникарите са започнали работа по потушаване на пламъците и провеждане на спасителни акции на мястото на инцидента“, допълва медията.

Пожарът е обхванал висока сграда, в която се помещава офис на държавната телекомуникационна компания „China Telecom“, се казва в репортажа.

На снимки и видеа в социалните мрежи се вижда как оранжеви пламъци обхващат сградата в застроен район на града, а в небето се стеле черен дим. Външната част на кулата е овъглена в черно, пише БГНЕС.

Чанша, столицата на провинция Хунан, е с население от около 10 милиона души.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама