Партията на Макрон смени името си 

09:58, 18 сеп 22 / Свят 25 1901 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Управляващата френска партия „Република, напред” (LREM), основана от настоящия президент Еманюел Макрон, промени името си на Ренесанс”. Според Радио Франс Инфо, съответното решение е взето на конгреса на партията в събота.

Отбелязва се, че 87% от участниците в конгреса са гласували в подкрепа на промяната на името и статута. Първоначално това беше „транспартийно“ политическо движение, нито дясно, нито ляво, което Макрон основа през 2016 г., за да „обърне страницата на старите политически партии“. Сега тя ще приеме формата на класическа партия, чиито членове ще трябва да плащат задължителни вноски и вече няма да могат да членуват в други политически партии, уточнява радиостанцията.

Никога не се отказвайте да вървите напред. За избирателите е важно вашите решения да са ефективни и справедливи, независимо дали градят бъдещето, дали защитават, дали са реалистични. Другото е второстепенно. Единството и движението напред е курсът, който искам тази вечер“, каза Макрон във видео съобщение, което беше излъчено на партийния конгрес в конферентната зала Carousel du Louvre и беше публикувано на страницата на партията в Twitter, предаде БГНЕС.

Заедно с промяната в статута на партията той става неин почетен председател.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама