Донев: Да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението

21:10, 22 сеп 22 / Политика 25 2390 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Уроците на историята могат да ни спестят историческите грешки, които има риск да допуснем отново. Да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, който присъства на тържествената-заря проверка във Велико Търново по повод 114 години от обявяването на независимостта на България.

„Независимостта на българската държава е кауза, която преди 114 години събира в един сноп очакванията на народа и действията на народните избраници. След 10 дни ни предстои да направим избор, който ще определя идните дни на България. Избраните от народа ще получат, някои за първи път, други - за пореден, призванието да сбъднат завета: „Съединението прави силата“, отбеляза служебният министър-председател, цитиран от БТА.

Нека следваме примера на българските държавници, за които свободата, независимостта и суверенитета на България са били над всичко“, апелира Донев. По думите му преуспяването на България е споделената ни цел. "Да живее свободна и независима България, да живее българският народ!", каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама