Рецидивист на пътя причини тежка катастрофа, при която загина французин

17:00, 25 сеп 22 25 2858 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Рецидивист на пътя причини тежка катастрофа, при която загина французин

Инцидентът е станал около 04.00 часа тази сутрин на Околовръстното шосе в София. Удрят се два автомоба, които са се движили в посока от „Студентски град“ към квартал „Младост“ - „Порше Панамера“ и „Форд“. 

„Шофьорът на спортния автомобил удря този пред него, който идва от локалното платно. От удара „Форд“-а се обръща по таван и загива 64-годишен френски гражданин. Ранена е 62-годишната му спътничка, която също е с френско гражданство. Тя е в „Окръжна болница“, където лекарите се борят за живота ѝ. Шофьорът на ударената кола е българин, който също е пострадал“, обясни говорителят на прокуратурата Десислава Петрова, цитирана от Нова телевизия. 

При катастрофата загива 64-годишен французин, който е бил автомобила, пътуващ посока летището. Шофьорът на колата и другият пътник са с наранявания, но без опасност за живота

Шофорът - с над 20 нарушения за превишена скорост

Шофьорът на спортният автомобил е 39-годишен български гражданин, с редица нарушения на пътя. Той е правоспособен водач от 2002 година. От 2002 г до 2009 г има 5 нарушения, от 2011 г. до настоящия момент са издадени 23 електронни фишове за движение с превишена скорост. Незаплатените му глоби са на стойност 1950 лв. 2350 лв са били платени, уточниха от полицията.

Първоначално водачът на спортния автомобил отказва да му бъде направен тест за алкохол и наркотични вещества. По-късно обаче е дал кръвна проба във ВМА. Според очевидец, малко преди катастрофата поршето го е задминало с над 200 км/ч.

Водачът на луксозния автомобил е с повдигнато обвинение. Той е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще иска най-тежката мярка - задържане под стража. 

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама