Бежанец намушка ученик в София

17:18, 25 сеп 22 25 2245 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на 17-годишен чужд гражданин със статут на бежанец, за това, че е намушкал непълнолетно момче в София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Инцидентът е станал в петък вечерта в района на 18-то СУ в района на улица „Пиротска“. Чужденецът е намушкал три пъти 16-годишен ученик вкорема. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Раненият тийнейджър е бил транспортиран в „Пирогов“. 

Ученикът е опериран, състоянието му е стабилизирано и е настанен за лечение в детското отделение, разказа пред bTV баща му Иво Вълков.

Кристиан и още едно момче са атакувани след размяна на реплики с трима души. По думите на бащата двама от тях са бежанци, а един български гражданин. Скандалът е избухнал заради момиче от училището, което е било ударено от един от тримата нападатели.

„Нападат сина ми и негови приятели. Те са момичета и момчета от квартала, около десетина деца. Това става пред магазин до училището. След спречкването се разделят. През това време тримата нападатели се връщат до магазина, който е за сандвичи, единият прескача бара и взима нож“, разказа Иво Вълков. Собственикът на магазина се е опитал да вземе оръжието, но не е успял. След това тримата започват да гонят компанията на сина на Вълков.

„Догонват ги и започва ръкомахане с ножа по всички. Някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Кристиан е наръган три пъти в гърдите и корема. Тук вече е неописуема жестокост. Третият нападател - българският гражданин, по информация се оказа, че е Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари. Това са данните на очевидци“, добави бащата.

Екипът на bTV направи проверка и бе потвърдено, че става въпрос за племенник на Нидал Алгафари. Версията на семейството му обаче е, че той се е опитал да спре човека с ножа. Тъй като не е установен като извършител е бил освободен от полицията.

 

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са експертизи.

Нападателят не е гражданин на Република България и няма постоянен адрес, предвид това и възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои в понеделник да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама