Проверяват за затлачени реки в цяла България

14:58, 25 сеп 22 25 1937 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

По разпореждане на министъра на околната среда и водите четирите басейнови дирекции проверяват съоръженията и проводимостта на реки и водни басейни на територията на страната, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Целта на проверките е идентифициране на потенциалните места, при които е необходимо да се предприемат действия за предотвратяване на сериозни последствия от обилни валежи и настъпили аварийни ситуации.

След приключване на проверките, фокусът ще е насочен към последващия контрол, с който да се установи дали компетентните отговорни звена са изпълнили вече дадените от Басейновите дирекции предписания. В рамките на настоящите проверки е изискана и информация от общините за констатирани участъци с нарушена проводимост в съответната община. Анализират се и мерките, които се предприемат за осигуряване на проводимост на тези участъци от речните легла. При установяване на стари неизпълнени предписания ще бъдат прилагани административно-наказателни действия.

В момента се извършват проверки и с междуведомствени комисии на Областните управители. Събраната информация ще бъде анализирана и ще се предприемат действия съобразно компетентностите на басейновите дирекции по Закона за водите. Ще бъдат уведомени институциите, които имат отношение към проблемите, свързани с проводимостта на реките.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама