Кремъл призна, че са допуснати грешки при частичната мобилизация

17:13, 26 сеп 22 25 2226 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кремъл призна днес, че са допуснати грешки в рамките на частичната мобилизация, предаде Франс прес, цитиран от БТА. 

Има случаи, в които указът е бил нарушен, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като отбеляза, че властите не са взимали решение за затваряне на границите по отношение на мъжете в боеспособна възраст.

Указ на Путин: По 10 години затвор за дезертьорство и отказ от мобилизация

Кремъл се надява, че всички грешки при провеждането на частичната мобилизация ще бъдат поправени, каза още Песков, цитиран от ТАСС. Песков обърна внимание на това, че „в някои региони за поправянето на грешките активно работят губернатори“, а също така „активна и много необходима работа се върши от родни журналисти и от представители на обществени организации. Това е много важно“, подчерта говорителят.

Затвор или фронт - дилемата за задържаните протестиращи в Русия

По думите му Кремъл своевременно ще съобщи датата на официалното приемане на новите региони в състава на Руската федерация. „Преди това ще се мине през процедура, свързана с нашите законодатели. Ще ви информираме своевременно“, подчерта той.

В отговор на журналистически въпрос дали президентът Владимир Путин ще направи обръщение към Федералното събрание на 30 септември, Песков заяви, че понастоящем не може да потвърди това.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама