МВР: Цената на гласа стигна 100 лв.

11:21, 28 сеп 22 25 1998 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Цената на купения вот е повишена - 100 лева, за да се гласува за определена партия. Това обяви заместник главният секретар на МВР Станимир Станев в ефира на Нова телевизия. Той поясни, че наред с познатите схеми вече се наблюдават и нови.

От 19 август до днес на територията на цялата страна се провеждат акции срещу купуване на гласове у нас.Към момента имаме 449 регистрирани престъпления, образувани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. От утре стартира национална операция, която е пряко свързана с изборния процес. Купеният вот в момента струва около 100 лв. Има и нова схема. Фирми, които са близки до общините, на които се възлагат определени строителни дейности, генерират печалба и част от нея се отделя за купуване на гласове, разказа Станев.

МВР готви законодателни промени заради зачестилите катастрофи

Той съобщи и че МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на заловени пияни и дрогирани шофьори. 

„Полагаме всички усилия, за да спрем войната на пътя. Нужни са драконовски мерки. Затова предлагаме шофьорите да нямат право да откажат кръвна проба. Има проблем и със забавянето на връчването на наказателните постановления. Трябва да има и лимит на нарушенията на пътя. След второ провинение, на третото да има нещо различно – да ти вземат книжката и да се търси наказателна отговорност. Внесли сме всички тези предложения“, обясни Станев.

„Съжалявам“: Шофьорът от катастрофата на Околовръстното остава в ареста

Имало ли е „полицейски чадър“ над шофьора от катастрофата на Околовръстното?

Той коментира и появилата се информация за „полицейски чадър над шофьора, причинил жестоката катастрофа на столичното Околовръстно шосе, при която загина френски гражданин. Отричам я категорично, не отговаря на истината. Служителка на Шесто РПУ е била до него и е провеждала беседи. Шофьорът е бил дрогиран и пиян. Неговото поведение е варирало от плач до агресия. С цел да бъде извършен нормален оглед, полицайката е изпратена, за да му окаже психологическо въздействие и да го успокои. Играла е роля, поясни зам.-главният секретар.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама