Вдигат заплатите в Спешна помощ от октомври

17:19, 28 сеп 22 25 2293 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министерският съвет отпусна допълнително 9.8 млн. лв. за служителите в Центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна, съобщи служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Средствата ще бъдат изплащани като допълнителни възнаграждения. Целта е да бъде възстановено заплащането в Спешната помощ до нивата, когато бяха давани добавки за лечение на Covid-19 в ситуация на извънредна обстановка.

„Лекарите ще бъдат компенсирани с около 600 лева при заплатата, медицинските сестри – от порядъка на 350 лева, фелдшерите – с 400 лв., шофьорите на линейки – с около 150 лв., парамедиците – със 170 лв. Казвам приблизителни суми. Трябва точен разчет да бъде направен на средствата“, каза министър Меджидиев, цитиран от БНР.

Изплащането на компенсациите започва от 1 октомври. Мярката ще важи до края на годината, тъй като на хората не може да бъде увеличена заплатата заради липсата на работещ парламент.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама