Русия каза кога най-рано може да приключи войната в Украйна

18:12, 28 сеп 22 25 3288 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Специалната военна операция“ на Русия трябва да продължи „най-малкото” до „освобождаването” на цялата Донецка област в Източна Украйна. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Ройтерс“.

По време на ежедневен брифинг той посочи, че самопровъзгласилата се Донецка народна република, подкрепяна от Русия, която се бие с украинските сили от 2014 г. насам, контролира само част от по-обширната територия, за която претендира. Затова е необходимо най-малкото да се освободи цялата територия на ДНР, категоричен бе Песков.

Синът на Дмитрий Песков отказа да отиде в Украйна

„САЩ са все по-близо до това да станат страна в конфликта в Украйна”, заяви той, цитиран от ТАСС и БТА. Песков определи това развитие като „изключително опасно”. И добави: „Руската страна има негативно отношение към изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън за възможността за използване на оръжия, предоставени от Щатите на Украйна, срещу територии, където са проведени референдуми за присъединяване към Русия”, предупреди той.

Във връзка с думите на украинския президент Володимир Зеленски, че „няма да има за какво да говори” с руския си колега Владимир Путин, ако Москва признае „референдумите” в четирите окупирани области, Песков отбеляза, че в тези думи „няма нищо ново”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама