Откриха черната кутия на разбилия се Су-25

09:40, 29 сеп 22 25 1916 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Черната кутия на разбилия се на авиобаза „Безмер“ Су-25 е намерена и днес ще бъде свалена и иззета. Това коментира в военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев в ефира на Нова телевизия.

Инцидент с военен пилот на авиобаза „Безмер“

Той коментира, че се очаква днес пилотът да бъде разпитан подробно, тъй като вчера с него е направена само беседа. „Беше в такова състояние, че обясненията му бяха несвързани, защото беше на системи. Не можеше да бъде абсолютно конкретен“, поясни прокурорът.

Припомняме, че вчера полковник Пейо Дончев катапултира от малка височина. На мястото избухна пожар, а самолетът е напълно разрушен.Състояниято на пилота е стабилно. Няма опасност за живота му, но остава за наблюдение, съобщават от ВМА. 

По думите на Тинев е рано да бъде казана, каквато и да е била версия за инцидента. „В такива случаи са техническа неизправност, грешка на пилота или друго непредвидено обстоятелство“, допълни той. Извършва се допълнителен оглед на мястото на инцидента.

 

Министърът на отбраната Димитър Стоянов назначи комисия, която да провери причините за произшествието. С инцидента се зае и Военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Според полковник Христо Тинев пилотът е взел правилното решение да катапултира. „Започнаха разпити на всички лица, които имат отношение към тренировъчния полет. При кацане са били два самолета - един водач и един водещ. Експертизите ще отнемат около 2 месеца, но срокът е недостатъчен, така че ще бъде удължен“, обясни полковникът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама