Европейска нощ на учените в 25 града у нас

09:21, 30 сеп 22 25 1720 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над 25 града в страната ще са домакин на тазгодишното издание на Европейската нощ на учените.

Фокус на събитията тази година е стъклото - най-универсалният материал в човешката история. Основен мотив за избор на темата е фактът, че 2022 година е обявена от ООН за Международна година на стъклото. Стъклото по време на изложението се представя като най-универсалния материал в човешката история, допринесъл за научния, технологичния и икономическия просперитет на обществото.

Учени от различни градове ще правят демонстрации, ще изнасят лекции и ще разказват за новите открития. Европейската нощ на учените 2022 г. включва и онлайн програма, която ще бъде излъчвана от 18.00 ч. с участие на учени на живо, както и с видеозаписи и презентации на български и чуждестранни лектори. Студиото SEARCH на живо ще е достъпно на адрес: http://www.facebook.com/ResearchersBG.

Младите изследователи ще могат да посетят научните работилници, обвързани с изложението, на 11 локации в София и още над 25 места в страната. Инициативата се реализира в рамките на проекта SEARCH, финансиран от Европейската комисия по дейностите „Мария Склодовска-Кюри“ на програма „Хоризонт 2022“.

Европейската нощ на учените ще се проведе в над 300 града в Европа и по света.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама