Борисов не искал реваншизъм, а след изборите да има правителство

19:01, 30 сеп 22 25 2414 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Или те, или ние, е нещо, което най-малко желая, защото и зад тях, и зад нас седят български граждани. Ако продължим и на 3 да си говорим така, нищо добро не ни очаква. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при закриването на кампанията на партията в Пловдив.

Борисов подчерта, че трябва да има правителство„Много ми се иска след 2 октомври всички да помъдреят. Но народът ще ни подреди. Ще каже кой да се пенсионира, кой да се изчегърта. Правил съм 2 тежки коалиции. Но всички лидери трябва да са министри. Другото – ние да си стоим по централите, да пращаме експерти… Това е най-лесният път да се скриеш при криза. Най-лесно е – ето експерти. Но утре на партията не ѝ е изгодно и казва – оттегляме се, вие не се справяте. Ако Слави Трифонов беше министър, предишният кабинет нямаше да може да падне. Но и другите нямаше да могат да му правят номера и да работят срещу него. Стабилност се гарантира с подписа на лидерите“, подчерта Борисов, цитиран от tribune.bg.

„Да, те направиха много бели, заслужават да бъдат влачени по арестите. Те заслужават. И това е най-лесно – законът не ги интересува, значи всеки бъдещ министър може да ги арестува. Но не искам да проявявате реваншизъм“, заръча лидерът на ГЕРБ.

Според него с призивите за негово оттегляне се цели отслабване на ГЕРБ и пускането ѝ по пътя на СДС. „Пенсионираха им лидера, направиха интрига, разцепиха я на няколко партии“, коментира той и обеща, че ГЕРБ ще продължи да работи с традиционната десница.

С парите ще бъде трудно първата година

Борисов изброи важните за него и партията му теми: Еврозоната и намаляването на излизащия от контрол държавен дълг. „Кой българин иска завещае на децата и внуците си кредит? Всеки иска да остави нещо – къща, нива. Това с дълговете ще е най-сложно, защото без заем вече не може. А лихвата вече е над 4%. При нас беше 0 или отрицателна. Буквално ни даваха да им пазим парите, защото ни имаха доверие. Сега ще работим, за да плащаме лихвите“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„С парите ще бъде трудно първата година, много заеми се взеха, много финансови ангажименти се поеха“, заяви Бойко Борисов.

Войната в Украйна

Ние не признаваме руските референдуми в Украйна, това може да предизвика огромни проблеми. Войната върви все по-тежко, санкциите стават все по-жестоки, напрежението расте. Ние ясно сме избрали нашето място. Войната трябва да спре, а за да спре трябва да се помага с Украйна с всичко, каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

На финала Борисов призова: „Скромно, тихо и набожно! Нека народът да се произнесе, после пак ще се съберем. Пожелавам ви щастлив петък и спокоен уикенд“.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама