Жълт код за силен вятър за цяла България

07:00, 02 окт 22 25 1798 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е ветровито. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър с който ще нахлуе по-хладен въздух. От запад валежите ще спират, а облачността ще намалява. В Източна България преди обяд все още ще вали, в отделни райони с гръмотевици и условия за градушки, но след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури ще бъдат от 18°-19° по високите полета в Западна България до 26° в югоизточните райони, в София около 18°.

Жълт код за силен вятър е обявен за цяла България. В област Сливен кодът е оранжев - там се очаква поривите на вятъра да достигнат 28-30 метра в секунда. В Централна и Източна България има предупреждение за възможни значителни валежи, гръмотевични бури и градушки през нощта срещу неделя и в ранните сутрешни часове. 

Снимка: НИМХ

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно с валежи. След обяд обяд облачността ще намалее до слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури между 22° и 24°. Температурата на морската вода е между 16° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.  

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Още преди обяд валежи ще спрат а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 7°.                   

В понеделник и вторник ще има променлива, често значителна облачност. Ще има и валежи, на повече места през първия ден в Западна и Южна България. Северозападният вятър ще отслабне до умерен. Температурите ще се понижат още и във вторник минималните ще са между 8° и 13°, а максималните - между 15° и 20°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама