Българин спечели титлата в испанската Формула 4

18:02, 02 окт 22 / Спорт 25 2317 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4, след като завърши втори в последното трето състезание от шестия кръг на пистата „Навара”, предаде Sportal.bg.

В една от най-оспорваните надпревари през сезона Никола стартира девети, но още в първите три завоя излезе шести, след което проведе още няколко атаки, за да стигне до четвъртото място. Заради инциденти колата на сигурността излиза на два пъти да води колоната, като при всеки рестарт Никола печелеше по една позиция – първо стана трети, а след това и втори зад лидера Хю Бартър.

Второто място в последното състезание днес означаваше, че Бартър вече няма шанс да стопи аванса на Никола до края на сезона и в рамките на един ден Цолов си гарантира титлата при дебютантите и титлата в общото подреждане на испанската Формула 4. А двамата с Бартър донесоха и първото място в отборното подреждане на Кампос Рейсинг.

За 18 старта този сезон Никола записа 10 победи, 8 от които поредни, спечели 12 полпозишъна, записа 14 най-бързи обиколки и 14 победи в класирането на дебютантите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама