Стефан Янев е доволен от резултата си

20:29, 02 окт 22 25 2234 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Като добри определи резултатите на партия „Български възход” на предсрочния парламентарен вот председателят ѝ Стефан Янев. Той благодари на всички представители на коалицията, на симпатизантите на партията и излезлите да гласуват.

Според данните от паралелното преброяване на социологическите агенции партията на Стефан Янев влиза в следващия парламент. „Български възход“ измества „Има такъв народ“, сочат данните на „Алфа рисърч“, „Галъп“, „Маркет линкс“ и „Тренд“.

Още в началото казахме, че влизаме в тази кампания от движение - с възможности да направим най-доброто, така че нашите членове и симпатизанти да бъдат удовлетворени, че сме в изборите. Друг е въпросът, че нямахме достатъчно време. И разбира се, един друг елемент - ние направихме най-евтината кампания”, коментира той, цитиран от Нова телевизия. 

На базата на организацията, която се прави от движение, на база това, че нямаме достатъчно възможности да използваме пълния капацитет, който бихме могли да разгърнем, резултатите са добри”, е мнението на Янев. 

Той подчерта, че основното задължение на всички партии, представени в парламента, е да взаимодействат. „Ние сме там, за да можем да работим. Основната задача пред всички партии е да направят необходимото да излъчат мнозинство и кабинет”, каза още Стефан Янев.

Екзитпол: ГЕРБ печели парламентарните избори

Лидерът на партията припомни „червените линии” за „Български възход”. И добави: „Партии, с които не бихме работили - не искам да коментирам сега. Но „червените линии” са свързани с българските национални интереси, с реформирането на България и това на ЕС”, подчерта той.

Виолета Комитова посочи, че е много доволна от резултатите на „Български възход”: „Изключително много се гордея, че в нашата кампания ние не изрекохме нито една лъжа и не дадохме нито едно напразно обещание, за разлика от другите партии”, добави тя.

Румен Петков, който е част от коалицията, подкрепяща „Български възход”, посочи, че големият проблем на днешния ден е слабата избирателна активност. По думите му трябва да се търсят причините за това.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама