Борисов: Предлагам на политически лидери да се дръпнем назад

12:42, 04 окт 22 25 4268 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предлагам на останалите политически лидери на партии да се дръпнем назад. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не искам да бъда министър, депутат или премиер“, каза още Борисов.

Бившият премиер очерта двете най-важни теми пред страната – войната в Украйна и инфлацията. Той предложи да се проведат преговори между партиите, които да се модерират от признати експерти във всяка сфера. „За войната, нека дойдат Плевнелиев, Соломон Паси. Нека и те предложат хора. И те да проведат кръга от преговори между партиите“, каза Борисов като пример.

Христо Иванов каза „не“ на коалиция с ГЕРБ и ДПС

Той допълни, че ГЕРБ биха подкрепили финансовата политика на „Продължаваме промяната“. „Ние ще подкрепим социалната сфера. И аз обичам пенсионери. Няма да се строи, няма да се правят капиталови ремонти“, каза Борисов. Същият пример даде и със съдебната реформа на „Демократична България. „Нека кажат тяхното предложение за съдебна реформа, ние ще го подкрепим. Но не да казват ние сме за Бойко Рашков срещу Иван Гешев – реформа с имена не е реформа“, каза Борисов.

„Да се опитаме да успокоим ситуацията така. Нека експертите след това да кажат кои министри могат да изпълняват тази работа. Някои хора го наричат правителство на национално съгласие, друго експертно“, каза Борисов, цитиран от bTV.

Той допълни, че този начин на управление е труден.

„Предлагам всички да помислят и да си представят как ще изглеждат нещата след 2-3 месеца. Аз съм готов на всякакви компромиси и отстъпки в името на народа. Оставям другите да преценят кое обичат повече - себе си ли, Путин ли или българския народ“, каза още Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:38, 04 окт 22

Стига с тези стари муцуни. Оттегли се, за да бъдеш разследван и съден. Плевнелиев е едно недоразумение, а Паси вече е стар. Свалиха младите и кадърните, не броя ИТН и БСП, а сега се увъртат. Хайде, Герб и ДПС свалете инфлацията. Нали на 3 октомври обещавате бензина да е левче! Никакви преговори с демократичните партии ПП и ДБ, правете си Газпром правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама