И САЩ и Южна Корея изстреляха ракети

10:40, 05 окт 22 / Свят 25 1920 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

САЩ и Южна Корея изстреляха четири ракети „земя-земя“ в Японско море на съвместни учения, проведени ден след като Северна Корея изстреля балистична ракета със среден обсег, предадоха Йонхап и Франс прес, като се позоваха на изявление на южнокорейската армия.

Северна Корея изстреля балистична ракета срещу Япония

Всяка от двете страни изстреля по две ракети ATACMS, които са поразили прецизно мишените и са показали способността на съюзниците да възпират по-нататъшни провокации, съобщи съвместното военно командване.

Вчера Северна Корея изстреля балистична ракета със среден обсег, която падна в Тихия океан. Това беше първото севернокорейско изстрелване на балистична ракета със среден обсег от 2017 г., припомня Йонхап.

Северна Корея се обяви за ядрена държава

В резултат на Япония се принуди да активира системата си за тревога, а част от жителите на страната бяха призовани да се укрият в бомбоубежища, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама