Гълъб Донев призова политиците да преосмислят поведението си

12:16, 05 окт 22 / Политика 25 1021 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вотът на българите показва, че коалиционната формула за управление е неизбежна. Това заяви в коментар на изборите служебният премиер Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

„Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас в подкрепа, не подкрепа или с отказ от гласуване, решиха коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна“, каза Донев, като допълни, че ниската избирателна активност и високият брой на хората, гласували с квадратчето „не подкрепям никого“, са повод не само за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение.

„В следващите дни президентът на Републиката ще свика 48-ото Народно събрание и въпреки всеобщите очаквания, ние се надяваме то да има дълъг живот, защото най-добре познаваме сериозната необходимост от ефективно работещ парламент“, заключи Гълъб Донев, цитиран от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама