Гешев за казуса с БСП: Нима законите не са еднакви за всички

18:09, 05 окт 22 25 2180 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Първи коментар на главния прокурор Иван Гешев по казуса с Корнелия Нинова. Лидерът на БСП получи призовка за разпит заради вътрешнопартийни проблеми. Според главния прокурор законът е еднакъв за всички български граждани, включително и политиците.

Обвинител номер 1 подкрепи разследващия прокурор от Софийската градска прокуратура, който проверява преписката, образувана по жалба на Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова и други членове на БСП.

Нинова: Прокуратурата се меси в партийните въпроси на БСП

Нима българските закони не са еднакви за всички – политици и български граждани? Българската прокуратура ще спази закона, а за политиците – не зная”, заяви Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия. 

Припомняме, че на пресконференция на Корнелия Нинова вчера стана ясно, че прокуратурата проверява БСП заради жалба на Кирил Добрев. Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните, ожали се лидерката на социалистите. На 3 октомври тя е получила призовка, че трябва да се яви на разпит, но е категорична, че няма да отиде. Добрев беше изгонен от ръководството на партията, но според съдебно решение това било неправомерно и е върнат като член. Въпреки това не е уведомен за заседание на съвета през август, не е бил включен в списъка и не е могъл да участва в гласуването, за това подал жалба в прокуратурата, че правата му са нарушени. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:47, 06 окт 22

Този освен, че няма юридическо образование, е тъп интригант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама