ПП не приеха офертата на ГЕРБ, остават опозиция

11:16, 07 окт 22 25 2792 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съпредседателят на „Продължаваме проманата“ Асен Василев отхвърли офертата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за сформирането на евроатлантическо правителство с ясни приоритети.

„Оставаме конструктивна опозиция на ГЕРБ. Ние няма да влезем в коалиция на кражбата“, обяви той на пресконфереция, цитиран от БНР. „От тук нататък мандатоносителят има възможността и правото да сформира кабинет, така както ние като победители на изборите през м.г. направихме една много трудна и сложна коалиция“, поясни той.

Според Василев най-важното нещо за България в момента е да има стабилно управление.

„Ние ще бъдем конструктивна опозиция, няма да пречим на сформирането на кабинет. Имаме конструктивни политики, които надяваме се ще бъдат предложени и гласувани в парламента“, обяви на свой ред другият съпредседател на ПП Кирил Петков.

Според него за българите най-важното в момента е как ще преминат идната зима. 

Петков изброи и политиките, зад които застават, това са: съдебна реформа, увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева, увеличаване на пенсиите с 20%, нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи за ток и газ и др.

Той настоя, че не е работа на служебното правителство да решава въпроса с новите самолети и този въпрос трябва да влезе в парламента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:43, 07 окт 22

Браво момчета! Този дърт банкянски толуп заедно с ДПС, библиотекарския ДС масонски кръг, от които е ИТН ви свали, а сега иска преговори. Мерзавец е Борисов!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама