Хванаха служител на ГДБОП да шофира дрогиран в София

18:32, 08 окт 22 25 2063 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност служител на ГДБОП за шофиране след употреба на наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата.

На 07.10.2022 г. около 23,00 часа на АМ „Тракия“ на отбивката на село „Лозен“, обвиняемият Б.М. е шофирал лек автомобил марка „Ауди“ след употреба на амфетамин, установен с „Дръг тест 5000“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание от 1 до 3 години „лишаване от свобода“.

Предвид възможността Б.М. да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама