Разбиха престъпна група за документни измами и пране на пари

16:28, 08 окт 22 25 2157 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Разкрита е организирана престъпна група, извършвала престъпления срещу кредитната система на страната, документни престъпления и измами, както и пране на пари. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Групата е действала от 2021 г. на територията на Варна и Силистра. По първоначални данни са нанесени щети за около 100 000 лева. Част от парите са открити.

Хванаха служител на ГДБОП да шофира пиян в София

Чрез онлайн платформи на кредитни институции задържаните са правили заявки от името на български граждани, които трайно са се установили в чужбина, използвали са техните данни, след което с неистински официални документи на тези лица са получавали кредити, обясни Коновм цитиран от bTV.

Четиримата – трима мъже и една жена, са задържани във Варна и Силистра. Ръководителят ѝ е на 36 години от Силистра. Води се разследване откъде задържаните са се снабдявали с данните на българите от чужбина.

Двама от задържаните са криминално проявени и осъждани. Няма данни групата да е участвала в купуване на гласове около изборите, съобщи комисар Деян Горанов, началник на отдел „Североизточен“ на ГДБОП.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама