Биков: ПП са по-радикална левица от БСП

12:01, 09 окт 22 25 2716 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление.  Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. 

Той допълни, че между партиите има теми за разговор. „Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг”.

Биков посочи, че ПП са по-радикална левица от БСП: „Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата... Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирани. Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния“.

По думите му успех за партия ГЕРБ е, че не се е радикализирала и е продължила да бъде отворена формация: „Всяка радикализация води до маргинализация“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:22, 09 окт 22

Биков е един голям смешник. Много е огладнял горкият. А ГЕРБ каква партия е- грабителска еднолична разбойническа банда, която разпределя порциите само на своите фирми и феодали кметове, както ДПС. Биков е един пълен боклук! Както и всички от ръководството на бандата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама