Джокович победи Циципас за титла номер 90

16:14, 09 окт 22 / Спорт 25 2002 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Новак Джокович спечели турнира от сериите АТП 500 в Астана на твърди кортове с награден фонд от 1 900 000 долара. На финала сръбският тенисист се наложи над гърка Стефанос Циципас с 6:3, 6:4 за час и 15 минути игра.

Това е 90-а титла за Джокович в кариерата му и четвърта за този сезон. Това бе и седма поредна победа на Джокович над Циципас, като балансът между двамата е 8:2 за сърбина. С този успех сръбският тенисист си гарантира място на финалите на АТП в Торино. Той става петият тенисист за финала на сезона, след като местата вече си гарантираха Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспер Рууд и Стефанос Циципас.

В първия сет до 3:3 всеки вземаше подаването си. Джокович спечели сервиса си за 4:3, след това направи пробив и го затвърди, за да затвори първия сет с 6:3.

Във втория сет също един пробив му бе достатъчен, като той поведе с 3:2, а след това и с 4:2, като запази аванса си до края. Сърбинът пропусна два мачбола при 5:4 на своя сервис, но при третата възможност не сбърка, след като съперникът му прати топката извън корта, пише БТА.

„Това е мечтана кариера за мен, продължавам да печеля титли. Това бе един от важните мачове, които исках да спечеля. Мина много време след „Уимбълдън”. Продължавам да се боря на всички турнири. За съжаление не успях да спечеля тази година на червени кортове на „Ролан Гарос” и в Мадрид”, каза Джокович след победата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама