Биков: На ПП им трябва усмирителна риза

09:39, 10 окт 22 / Политика 25 2214 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няма да вкараме „Възраждане“ в управлението и няма да има такава коалиция, за каквато опозицията си мечтае. Не е време нито за игри, нито за закачки. Това каза политикът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в ефира на Нова телевизия. 

Той обясни, че ще се положат максимални усилия, за да има кабинет с първия мандат, възможност е и правителство на малцинството. „Казахме още в началото, че ще положим всички усилия да има правителство. Аз не виждам чисто интелектуален потенциал в част от останалите формации, за да има някакво адекватно управление на страната“, добави той.

Биков: ПП са по-радикална левица от БСП

По думите на Биков следващи избори означават още по-сложна ситуация. „Тогава затъваме в кризата и вървим към разпад на политическата система“, подчерта политикът. След свалянето на кабинета „Петков“ е можело да не се ходи на предсрочен вот, ако Кирил Петков и Асен Василев не са били премиери, както предлагали от ИТН, смята политикът. 

Лично за себе си той беше категоричен, че няма да подкрепи кабинет на „Продължаваме Промяната“. „Не знам партийната позиция. Тези хора са некомпетентни. Те са абсолютно сбъркани и те не трябва да управляват страната. ПП е една радикализирана левица. Тези хора трябва да бъдат въдворени с усмирителна риза за известно време, за да се успокоят и да почнат да бъдат полезни“, каза още депутатът в 47-ото НС. 

БСП няма да отиде на разговори с контактната група на ГЕРБ

Биков уточни, че не са предлагали управление на ПП, а разговор. „Те са втора политическа сила. Реализирането на кабинет с втория мандат винаги е злополучно. С третия може и да се създаде правителство, но то няма да е проевропейско или антикризисно. То ще бъде компромисно, нещо за зимата, за пролетта. Ние не предлагаме това, а с нашия мандат искаме да се осъществи проевропейско и антикризисно управление“, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама