„Живот и кариера – защо в България?“ събра 1000 българи в Мюнхен

13:24, 10 окт 22 25 2012 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. „Живот и кариера – защо в България?“ се превърна в най-големия форум за българите в чужбина, като събра близо 1000 сънародници заедно.

Българската общност в Германия се срещна освен с основателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов и с президента Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те разказаха своите истински истории по пътя към успеха, за да мотивират българите, че те са „добре дошли“ обратно в родината си. Част от събитието бе и кариерно изложение с 20 щанда на български и международни компании, които предлагат конкретни позиции за развитие у нас, пише bTV.

Люси Дяковска: Никога не съм била емигрант

Андрей Арнаудов: На 9 октомври ще се сбъдне една наша мечта

Иван Христов също се обърна към българите в залата: „Ние не сме политици. Не сме дошли при вас с кошница празни обещания, за да ви накараме да гласувате, след което да ви забравим. Дошли сме със съвсем реални предложения за живот и работа в България. Въпреки това не ви казваме елате си на всяка цена. Единственото, което ви казваме, е че човек трябва да има право на избор. Избор имаш тогава, когато си информиран.“

Българската общност в Мюнхен успя да се запознае на живо и с кампанията „ДНКарта – билет за завръщане”. Тя има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, живеещи в чужбина да се върнат в България. В партньорство с топ работодатели Bulgaria wants you ще предлoжи конкретни работни позиции, към които ще се осигурява бонус от 10 000лв. Той ще бъде извън заплатата, изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор. Идеята му е да стимулира българите, които имат желание да се върнат у нас, като покрие част от големите им разходи по въпросното преместване.

Следващите събития „Живот и кариера – защо в България?“ ще се състоят на 20 октомври в Благоевград и на 25 ноември в Русе.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен Пълна лъжа 12:47, 12 ное 22

Защо лъжете ,нали ви видях

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама