Контузия спря Ивайло Иванов за бронза на Световното по джудо

15:50, 10 окт 22 / Спорт 25 1990 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Контузия спря най-добрия ни джудист Ивайло Ивайло по пътя към бронза на световното в Ташкент (Узбекистан).

В репешажите при 90-килограмовите двукратният европейски вицешампион и кубинецът Иван Фелипе Силва, петкратен №1 на панамериканските игри, не успяха да стигнат до точка. Съперникът му бе по-активен и нашия национал получи две предупреждения. В продължението българинът опита атака, но получи травма на дясното коляно и не успя да продължи. Така в крайното класиране се нареди седми. А кубинецът ще спори за бронза срещу Лука Майсурадзе (Грузия) по-късно днес, съобщиха от Българската федерация по джудо.

Преди това Иванов постигна три победи. На старта се наложи над Комроншох Устопирийон (Таджикистан) с вадзари, после преодоля италианеца Никола Мюнгай също с вадзари. А на осминафиналите се наложи с ипон над световния шампион от 2019-а Ноел ван Енд (Нидерландия). В четвъртфиналите обаче капитанът на националите бе спрян от бронзовия олимпийски медалист Давлат Бобонов (Узбекистан) с ипон, който за титлата ще спори с италианеца Кристиян Парлати.

За Иванов това бе дебют в новата за него категория до 90 кг на световно първенство. До олимпийските игри Токио 2020 той се състезаваше при 81-килограмовите.

Българското участие на мондиала ще завърши с Борис Георгиев (100), който ще излезе на татамито утре. Негов съперник на старта ще бъде Джафар Костоев (ОАЕ). Именно в Ташкент преди година българинът взе сребро на турнир за Голям шлем.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама