240 деца от България и Румъния на турнира по карате в Силистра

13:45, 09 окт 22 25 558 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Силистра се провежда четвърти Международен турнир по карате Купа „Дръстър“. Под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов градът е домакин на състезанието по карате, съгласно правилата на Българската федерация по карате.

В турнира участват 240 деца от 12 клуба, състезатели от България и Румъния. Срещите ръководят съдии от Федерацията. Домакин на спортното събитие е Карате клуб „Шото-Витяз“ с председател сенсеи Валери Великов.

По повод сътрудничеството и с благодарност за финансовата подкрепа, г-н Великов на тържествена церемония при откриване на състезанието връчи почетни плакети: на кмета на Община Силистра, на Елица Тодорова-общински съветник и представител на Тодор Тодоров-областен координатор на ПП ГЕРБ-дарител на турнира, на Елика Процесинг с представител Мартин Димитров, на членовете на УС на клуба, на национални състезатели и треньори, съобщиха от общината.

По време на официалното откриване поздрави към каратеките поднесоха всички гости на турнира. Представени бяха и поздравителни адреси от Марко Колев -кмет на Община Велес-Р Македония и Хидеки Оцука-кмет на Сакурагава-Япония, в отговор на отправена покана от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов към побратимените градове, в които се тренира карате.

На най-добрите каратисти ще бъдат връчени медали и купи в категориите за индивидуална и отборна игра.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама