Москаленко се надява новият парламент да даде военна помощ на Украйна

09:02, 11 окт 22 25 1717 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украйна продължава да иска България да ѝ предостави старото си съветско оръжие. „Надявам се, че новият парламент ще гласува изпращане на оръжие“. Това заяви посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко пред bTV.

Украйна отново поиска въоръжение от страната ни, България е отказала

Това, което може да даде България на Украйна, са гаубици, ракетни системи, муниции и снаряди, посочи той. По думите му идеята за ремонт на украинска техника в България не е била реализирана.

Случилото се на Кримския мост е режисирано то Русия

„Случилото се на Кримския мост е режисирано от Русия (...) По наши данни атаките срещу Киев са били планирани още на 3-4 октомври. Това е преди взрива на Кримския мост. Нареждането е било да се поразят гъсто населени райони и да се повреди важна инфраструктура“, коментира Москаленко.

Кликата на Путин иска да направи със Запорожие това, което са направили с Мариупол - тотално разрушаване и унищожаване. Това всичко не би било осъществено, ако в някои столици не се колебаят да предоставят системи на ПВО, каза още посланикът. 

Байдън обещал на Зеленски модерни системи за противовъздушна отбрана

Той се надява международната общност да разшири санкциите срещу Русия, както и да предоставят на Украйна отбранителни съоръжения и да се разгледа въпросът за затваряне на небето. Москаленко се надява още Русия максимално да бъде ограничена в икономическо, политическо и военно отношение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама