Ученик от София влезе в клас с пистолет

10:58, 12 окт 22 25 2424 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Седмокласник от София е влязъл с газов пистолет в клас. Това съобщиха родители на съученичка на момчето пред Нова телевизия.

Случаят е от 60. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в столичния квартал „Бенковски”. А сигнал за случилото се подава Маги Тодорова - майка на седмокласничка. В петък съученик на дъщеря ѝ размахал газовия пистолет в междучасието.

Децата от класа са потвърдили пред директорката Илияна Кръстева за случилото се. Тя уведомила родителите на момчето. Бащата не знаел. Твърдял, че пистолетът стои заключен в каса, но проверил и оръжието липсвало.

Пистолетът обаче вече не е и у детето. Около обяд станало ясно, че пистолетът вече не е в чантата на ученика, който го донесъл. Директорката коментира, че вероятно е бил взет от друг ученик и призова в ефир пистолетът да бъде върнат.

Кръстева е уведомила Второ районно управление на МВР. Водени са разговори и с районния кмет. С децата ще работят психолози. Родителите заплашват да не пускат децата си на училище.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама