Даваме на Украйна топли дрехи и обувки

15:36, 12 окт 22 25 2064 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министерството на отбраната ще предостави помощ на Украйна от 5000 комплекта зимни облекла и 5000 чифта обувки. 

Чрез Сухопътните войски на правителството на Украйна ще бъде дадена безвъзмездно хуманитарна помощ от следното: 5 000 полушуби с подплата; 5 000 клина с подплата; 5 000 ризи с дълъг ръкав; 5 000 шапки; 5 000 чифта обувки.

Предвидените за предоставяне движими вещи - облекла и обувки, не представляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи.

Дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Москаленко се надява новият парламент да даде военна помощ на Украйна

Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите.

Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама