Шофьор на микробус отказа да вози дете, защото платило билета си със стотинки

16:50, 13 окт 22 25 2482 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Шофьор на микробус отказа да вози дете, защото платило билета си със стотинки. Инцидентът е станал в микробус №10, пътуващ по линията от центъра на Перник до квартал „Тева“.

Случката е от 20:30 ч. снощи, когато 14-годишно момиче опитало да платило билета си със стотинки, но шофьорът отказал да приеме, защото сред тях имало много жълти. Пред възмутените пътници водачът посочил, че така са му наредили от фирмата. Един от пътниците заснел видеоклип с инцидента, който е разпространен в социалните мрежи. 

„Няма подобно разпореждане“, каза пред БТА управителят на фирмата за автобусен транспорт „Кракра“ Ваня Петкова. Тя подчерта, че подобно поведение на водача е недопустимо и срамно за фирмата, затова шофьорът ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение. 

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е потресен от случилото се и е разпоредил спешна проверка на фирмата превозвач.

По-късно обаче стана ясно, че водачът ще бъде уволнен. Ръководителят на транспортната дейност във фирмата за автобусни превози „Кракра" Бисер Евгениев потвърди пред БТА, че водачът е проявил своеволие и няма разпореждане да не се приемат жълти монети. 

Фирмата превозвач се проверява от Община Перник и от „Автомобилна инспекция“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама