„Лудогорец“ с нов подвиг: Ще играе и напролет в Европа

10:27, 14 окт 22 / Спорт 25 2099 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Шампионът на България – „Лудогорец“, постигна целта си „минимум“ за този сезон, след като „орлите“ ще играят в европейските клубни турнири и през пролетта на 2023 година. Това се случи, след като разградчани надделяха с 2:0 над финландския шампион ХИК Хелзинки в четвърти мач за двата тима от груповата фаза на Лига Европа.

Точни за домакините бяха Дени Групер, който се разписа шест минути преди края на първата част, а в 64-ата Рик Джонатан завърши добра контраатака от „Лудогорец“ за крайното 2:0. В хода на мача „зелените“ не оставиха съмнения, че са по-класният отбор, като тимът, воден от Анте Шимунджа, отправи повече от 25 удара посока вратата на Конър Хазард, но сериозна част от тях бяха неточни, пише gong.bg.

В добавеното време на срещата пък капитанът на ХИК Райтала беше изгонен с червен картон заради фал в краката на Спас Делев.

Иначе „Лудогорец“ е втори в групата си със седем точки, а лидерът „Реал Бетис“ е на върха с 10. Третият „Рома“ е с четири точки, докато ХИК е последен с една. Така при оставащи две срещи до края на груповата фаза на Лига Европа „Лудогорец“ със сигурност ще играе в европейските турнири напролет, като дилемата е дали „орлите“ ще успеят да завършат на едно от първите две места в това каре, или ще завършат трети, което ще ги отпрати към елиминациите на Лига на конференциите.

В следващия рунд „Лудогорец“ приема лидера в групата „Реал Бетис“, докато ХИК Хелзинки ще срещне у дома Рома.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама