„Путин се е готвил за тази война дълги години, но либералните демокрации го неглижираха“

17:50, 15 окт 22 / Политика 25 2126 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

Путин се е готвил за тази война дълги години, но либералните демокрации го неглижираха. Това коментира лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в ефира на Нова нюз.

Позицията на страната ни по случай обвиненията за българска следа при взрива на Кримския мост Цветанов определи като „неадекватна“. „Трябваше да сме по-категорични като Армения и Грузия“, смята лидерът на „Републиканци за България“. „Невъзможно е такъв товар да влезе у нас незабелязано”, категоричен бе Цветанов. Според него взрива на Кримския мост е добре планиран, с цел да дезинформира руската общност. 

„Това, което се случи в Крим през 2014 година не даде този ефект. Но днес европейската общност и демократичният свят са много по-консолидирани и мобилизирани и щетата от санкциите поставя Путин до стената“, коментира Цветанов. 

Не червени линни, а червени стени

Цветанов коментира и политическата ситуация у нас. „Вече не виждам червени линии, а червени стени. Може би ще вървим към нови предсрочни избори“, прогнозира той. 

„Трябва да се направи някакъв политически консенсус. В момента Борисов е готов да жертва всичко само и само, за да има някой да разговаря с него и да правят някакво правителство. Проблемът е, че никой не изявява такова желание. Единствените, които биха подкрепили такъв диалог - това е формацията на Стефан Янев“, посочи още Цветанов, но поясни, че в „Български възход” има хора, които са изказвали „много проруски намерения“. „Затова смятам, че ситуацията ще бъде доста тежка и ще продължи да бъде такава сложна“, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама