Жертви и ранени при инцидент с балон в Кападокия

14:11, 18 окт 22 / Свят 25 2475 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Двама души загинаха и трима бяха ранени при инцидент с балон с горещ въздух в района Кападокия (окръг Невшехир, Централна Турция), предадоха турските телевизии Си Ен Ен-Тюрк и ТРТ-Хабер.

До инцидента се е стигнало заради появил се внезапно силен вятър в района, при което балонът се е приземил много рязко, съобщиха от валийството на Невшехир.

Балонът е излетял в 7:25 ч. сутринта от района на град Аванос. В него е имало 28 туристи и екипаж от двама души. Загиналите туристи са испански граждани. Ранените хора, които също са испанци, са закарани в държавната болница в град Невшехир, се казва в съобщение на валийството на окръг Невшехир, цитирано от СиЕнЕн-Тюрк.

Инцидентите с балони с горещ въздух не са рядко явление в Турция. През последните десетина години имаше няколко подобни инцидента със загинали и десетки пострадали хора, предаде БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 davidof 15:59, 18 окт 22

оферта за международни финансови услуги
Добро утро дами и господа
Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги.
Ние предлагаме заеми с лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 1500 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години.
Свържете се с нас за повече информация.
Имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама