Има жертва след контролираните взривове в „Арсенал“

10:30, 20 окт 22 25 2876 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Силен взрив в завод „Арсенал“ стресна вчера жителите на Казанлък. Експлозията стана малко след 9.00 часа, а след нея над завода се образуваха два облака. От Главната инспекция по труда и МВР обясниха, че става въпрос за контролирани взривове на стари боеприпаси. При този взрив няма пострадали и щети.

По-късно се оказа, че при друг взрив в Завод 4 на „Арсенал" в Мъглиж е извършено планирано унищожаване на бракувана продукция и е настъпило запалване. Късно снощи стана ясно, че има пострадал мъж.

Той е бил транспортиран в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД - Пловдив. Мъжът е бил в тежко състояние и лекарите са направили всичко възможно да го спасят, но за съжаление, пациентът е починал, информираха от лечебното заведение.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов обясни пред БТА, че Районна прокуратура и разследващ полицай са извършили оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда.

Припомняме, че на 4 октомври трима души загинаха при инцидент в завода.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама