ПП оттегля номинацията на Никола Минчев

23:00, 19 окт 22 / Политика 25 2390 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Продължаваме промяната“ оттегля номинацията на Никола Минчев за председател на 48-ото Народно събрание и няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ Росен Желязков. Това обявиха от партията на брифинг късно тази вечер в Народното събрание.

Ще дадем възможност на останалите парламентарни групи да изберат председател, съобщи Андрей Гюров.

Партията също така няма да подкрепи предложението на „Демократична България“ за ротационно председателство на парламента, тъй като според Асен Василев то е „силно неефективно“. Много по-нормално е парламентът да има един председател, както е имал винаги, уточни Василев.

Ясно заявихме, че сме конструктивна опозиция. Ще гласуваме против кандидата на ГЕРБ, ще видим дали ще подкрепим кандидат на друга политическа партия, каза още Асен Василев, цитиран от БГНЕС. Кирил Петков допълни, че в четвъртък партията няма да пречи на гласуването, но няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ-СДС за шеф на НС Росен Желязков.

Агонията в парламента за днес приключи, утре пак

Сглабянето на правителство в такъв фрагментиран парламент е много тежка и трудна задача, посочи Василев. Той определи ситуацията, в която победител на изборите не може да събере подкрепа дори за председател на НС, като безпрецедентна.

Да свалиш правителството на ПП и единственият ти план е да искаш подкрепа от тази партия, е малоумно, заяви Асен Василев и добави, че за да не вкарват страната в конституционна криза, дават крачка назад.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:05, 20 окт 22

Браво младежи! Страхотен ход! Не може да ви свалят безпринципно правителството заради амбициите на Каримански да оглави БНБ, както и на Караджов да краде ужким за пътища, и Трифонов да си изпълни пъкления план на мафията заедно с президента и Йотова. Вие направихте толкова, колкото мутрата ограби за 12 години. С дръзновение напред!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама