Според Байдън Путин предприема „отчаяна тактика“

08:06, 20 окт 22 25 2059 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Отчаяна тактика“ нарече американският президент Джо Байдън решението на Владимир Путин да обяви военно положение в анексираните украински територии. В Херсонска област проруските власти започнаха масова евакуация на цивилното население.

Руският президент Владимир Путин обяви нов специален координационен съвет, който да работи с регионите на Русия за стимулиране на военните усилия на Москва. Руските удари срещу енергийни обекти продължават. Днес в цяла Украйна се въвеждат ограничения в електроснабдяването, след като руските удари от последните дни са нанесли поражения върху повечето електроцентрали в страната.

Ще подсигурим критичната инфраструктура с генератори“, обяви президентът Володимир Зеленски.

Путин обяви военно положение в новоприсъединените региони

„Руският президент Владимир Путин е в много трудно положение, а единственият му инструмент във войната остава бруталното отношение към украинците“, коментира американският президент Джо Байдън обявеното военно положение в анексираните украински територии.

Заради украинското контранастъпление близо 60 хиляди жители на Херсонска област ще бъдат евакуирани през следващите шест дни, става ясно от съобщения на проруските власти там. Военни анализатори припомнят думите на командващия окупационните войски в Украйна Сергей Суровикин, че руското ръководство трябва да вземе „трудни решения“ по отношение на Херсонска област. Украинският президент Володимир Зеленски призова мъжете в анексираните територии да намерят начин да избегнат мобилизацията, а в краен случай - да дезертират, пише БНР.

Израел предложи да помогне на Украйна да разработи система за предупреждение от въздушно нападение и сигнализира, че смекчава политиката си за ненамеса в конфликта. По-рано Киев обвини Иран, че носи пълната отговорност за разрушенията в Украйна и изпрати официална нота до Израел с искане за незабавни доставки за противовъздушна отбрана и сътрудничество в сектора.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама