До 19 градуса в петък

07:00, 21 окт 22 25 1950 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места в котловините ще се образува мъгла. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 17°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 17° и 18°. Вълнението на морето, след обяд ще отслабне до 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който след обяд временно ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра 4°.

В събота сутринта в равнинната част от страната ще е все още доста хладно с минимални температури между 2° и 7°, на отделни места в котловините - мъгливо, но през деня със слаб до умерен югозападен вятър ще започне затопляне. Ще бъде с разкъсана висока и средна облачност, по-значителна над Северна, а в неделя, когато вятърът за кратко ще бъде от северозапад, умерен - над Източна България. В неделя сутринта, по преминаващ атмосферен фронт, минималните температури ще са високи, в много райони между 7° и 12°, а дневните - от 18°-19° в Североизточна България, където е възможно да превали съвсем слаб дъжд, до 25°-26° на места в Южна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама