Захарова предупреди: НАТО се приближава до военен конфликт с Русия

16:57, 20 окт 22 25 1002 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че с действията си в Украйна натовските държави се приближават към пряк военен сблъсък с Русия.

„Вие сте спонсори на терористичната дейност под егидата на Киевския режим и непосредствено с участието на НАТО и като Алианс, и като отделни негови членове, начело на които стоят Съединените щати“, каза тя, цитирана от БНР.

„Страните от НАТО буквално се състезават една с друга коя ще достави повече въоръжение и боеприпаси на Киев, да им предоставят разузнавателна информация и военна помощ“, каза още говорителката на руското външно министерство. Според нея пряката военна помощ от НАТО за Украйна вече възлиза на над 42 млрд. долара.

На редовния си брифинг Захарова коментира и утвърдената на 17 октомври от министрите на външните работи на страните-членки мисия на Европейския съюз за военна помощ на Украйна.

„Тази стъпка върви ръка за ръка с доставките на летално оръжие за Киевския режим и качествено увеличава участието на Евросъюза като го превръща в страна в конфликта“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама