Обрат: Йоан Матев е виновен за убийството в Борисовата градина

16:40, 25 окт 22 25 2911 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Обрат по случая с убийството в Борисовата градина. На втора инстанция Йоан Матев е осъден на шест години и шест месеца затвор. Матев ще трябва да заплати на родителите на Георги Игнатов общо 300 000 лева, предаде БНТ. Прокуратурата поиска девет години затвор за Матев.

На първа инстанция Йоан Матев беше оправдан от петчленния състав на съда с три на два гласа. Съставът на съда тогава беше единодушен, че младежът от видеото, разпространено от МВР, е Йоан Матев и че той е бил в Борисовата градина. Като основен мотив за присъдата тогава беше изтъкнато, че няма нито преки, нито косвени доказателства, че именно Йоан Матев е държал ножа, с който е убит Георги.

Нова експертиза 

Косъмът, открит на ножа, с който се твърди, че е убит Георги Игнатов, не е негов, сочат резултатите от митохондриална експертиза, които станаха ясни по-рано днес. 

Георги Игнатов беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на втори юни 2015 г. Момчето беше намушкано с нож. Подсъдим за убийството е Йоан Матев. На записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента. Две години по-късно МВР стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството.

Оправдаха Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

На последното заседание, състояло се на 14 юли, съдът допусна нова експертиза, която да установи с по-прецизна точност ДНК сходство между убития в Борисовата градина през 2015 г. Георги Игнатов и майка му. За да бъде направена тя, се използва парчето от косъм на ножа, с който се твърди, че е убит младежът, пише БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама