България отново има женски национален отбор по хандбал

15:18, 25 окт 22 / Спорт 25 2360 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След шестгодишно прекъсване България отново има женски национален отбор по хандбал. Това обявиха от Българската федерация.

Решението за възстановяване на националния дамски отбор идва, защото доста от състезателките играят професионално в чужбина. Треньор на тима е Веселина Златева.

Отборът ще участва в квалификация за световно първенство през 2023 година срещу Италия. Срещата е на 2 ноември от 18.00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна, а реваншът е на 6 ноември в Италия.

Женският национален отбор на България има шанс да отстрани Италия, смята президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев. Според него  националният ни отбор е на едно ниво с италианките и има големи шансове за краен успех, предаде БТА. 

При отстраняване на Италия жребият може да противопостави на България в квалификациите сериозни отбори, някои от които са били световни, европейски или олимпийски шампиони. Срещите от втората фаза на квалификациите ще се играят през април следващата година.

Входът за Световната квалификация във Варна ще бъде свободен.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама