Гълъб Донев удивен от „ударната вълна“ депутатски въпроси

13:15, 26 окт 22 / Политика 25 1446 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Служебният премиер Гълъб Донев е удивен от „ударната вълна“ депутатски въпроси.

Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма. По мои сметки за първите дни на Народното събрание към служебното правителство са зададени около 70 въпроса. Забелязвам ударници в съревнование за най-питащ народен представител и най-питани министри. До момента към Иван Шишков има зададени 18 въпроса. Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на народните представители като законотворци“, заяви Донев в началото на днешното заседание на кабинета.

Правителството ще разгледа три законопроекта, обвързани с второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост - за противодействие на корупцията сред лицата на висши публични длъжности, за медиацита и за обществените поръчки.

С измененията за Закона за обществените поръчки се предлага забрана на превъзлагането, за да се избегнат лошите практики с инхаус процедурите, обясни служебният министър-председател, цитиран от БГНЕС.

Вече няма да може търговско дружество, което прилага инхаус процедури да превъзложи на фирми, които не могат да се явят и да спечелят обществена поръчка по реда, по който това следва да се случва прозрачно и публично, обясни по-късно финансовият министър Росица Велкова, предаде БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама