Пак фалстарт: Партиите в НС не можаха да се разберат за комисиите

17:06, 26 окт 22 / Политика 25 1811 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Фалстарт на избора на комисии в Народното събрание. Партиите не можаха да се разберат за председателските и заместник-председателските места.

Единствената, която успяха да съставят единодушно, е Бюджетната комисия, чийто председател е Петър Чобанов от ДПС. Всички останали останаха за утре след предложение на по-голямата част от партиите да прекратят заседанието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова апелира да гласуват „по-мъдро“ и предложи народните представители да гласуват състав на комисията за социална политика и да приключат заседанието.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев обаче и опонира, като заяви, че това, което Атанасова предлага „може да продължи да се случва за всяка една комисия”. „Нека да вземем почивка и да останем тук докато решим за всички комисии. За това са ни пратили хората тук”, предложи Василев, предаде Нова телевизия. 

Депутатите разделиха правната комисия на две 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова реагира остро на предложението на ГЕРБ и предложи безспорните комисии да се гласуват днес, а тези, подлежащи на дебат - да останат за следващия ден. 

От „Демократична България” също излязоха със свое предложение за решаване на спора. „Бързият начин да се свърши работа е да се съберем на председателски съвет. Да уточним спорното от безспорното и да гласуваме безспорните неща с участието на всички колеги”, каза Христо Иванов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама