Скандал в парламента: ПП поискаха оставката на Вежди Рашидов

10:10, 27 окт 22 / Политика 25 3097 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Заплаха за искане на оставка получи Вежди Рашидов в началото на днешното заседание на парламента. Отправи му я депутатът от „Продължаваме промяната“ Иво Атанасов. А повод стана назначаването на Стефана Караславова за главен секретар на Народното събрание, пише „24 часа“

Имам възражения по начина, по който управлявате администрацията на НС. След „Кърджалийското чудо“ си мислех, че няма повече накъде към дъното, заяви Иво Атанасов.

Той посочи, че в сряда пред кабинета на Рашидов е имало представители на Гражданско сдружение „БОЕЦ“, които той е отказал да приеме.

За какво става въпрос - 3 одиторски доклада за закононарушения на това лице за договори за Велинград, ремонта на Партийния дом и т.н. И ако сте запознат със служебното досие на това лице, вариантите са два: Или изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя ръководи, или продължавате с калинките на ГЕРБ и схемите за злоупотреби. Тази жена е получавала по 20 хил. лв. ДМС на месец и единственият критерии е бил заслуги към ръководството на ГЕРБ, каза още Иво Атанасов.

„Моето разочарование от вас е огромно като администратор, ако това е вярно. Ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, това говори, че сте лош администратор. Или сте подведен, или сте оставил Деси Атанасова да се вихри в администрацията“, обърна се депутатът от ПП към Рашидов. Ще запозная ръководството на групата ни и единственият изход от ситуацията е и ще предложа да внесем искане за вашата оставка, допълни Атанасов. И се обърна и подаде листчето, които е получил от „Боец“.

Ще го запазя за вечни времена, отвърна Рашидов. А понеже Атанасов се върна към трибуната, защото си бе забравил картата, шефът на НС го попита: Вие нали успяхте да свършите, с което разсмя залата.

Този господин тук иска да взриви залата, да не се приемат комисиите, да се бойкотира и торпилира работата на НС, както го правят от първия ден, скочи Маноил Манев от ГЕРБ. И направи забележка на депутата от ПП, че за него не е Деси, а Десислава Атанасова. И заяви, че това нагло поведение няма да помогне за следващите избори.

Благодаря ви за красноречието и излиянието, но продължаваме работа, отсече накрая Рашидов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:06, 27 окт 22

Да, веднага трябва да се направи протест от демократичните сили, и да се иска оставката на този пияница. Аз искам и оставката на Корнелия, тъй като издигна един нечистоплътен човечец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама